27 de set. 2019

Visita a l' Exposició Miquel Capllonch


 
Miquel Capllonch va néixer dia 14 de gener de 1861 i va morir dia 21 de desembre de l'any 1935 a Pollença.
Va estudiar música a Pollença i després va fer el batxiller a Palma. Llavors van convèncer el seu pare perquè anés a estudiar al conservatori de Madrid. Li van donar una beca per anar-se'n a estudiar a Alemanya.
Nomes hi havia d'estar 2 anys, però hi va estar 30 anys, allà va conèixer una dona que nomia Gabriela Miteau, i es va casar amb ella l'any 1906 i van tenir 4 fills. Després es van mudar a Madrid, on hi van estar 3 anys. Llavors es van tornar a mudar a Barcelona, però Miquel Capllonch s'enyorava de les seves terres, així que van acabar vivint a Mallorca. Aquí Miquel Capllonch va fer classes de piano. El seu fill Francesc que també va ser pianista, va aconseguir que nomenassin fill il·lustre de Pollença el seu pare. Miquel va tenir la possessió de Boquer i la possessió d'Albarcuix.
Iona Garau



Avui hem anat de sortida a conèixer la història de Miquel Capllonch Rotger que va néixer el 14 de gener i va morir el 21 de desembre del 1935.
Hem anat a la casa on va néixer i també va morir al mateix lloc. Ens han contat que aquell carrer on vivia, abans el deien carrer de L’aigua per que quan plovia molt tota l’aigua feia un torrent petit .
Després hem anat al convent, allà hi havia una exposició d’en Miquel Capllonch Rotger. En Pere Sales que era qui ens guiava ens ha dit que en Miquel Capllonch Rotger va estudiar música al Conservatori de Madrid, després va anar a ampliar els estudis a Alemanya. Va impartir classes de música a les famílies reials de Prússia.
Al 1906 es va casar amb una belga la qual va tenir 4 fills que el més petit es diu Francesc, va ser pianista i va morir el gener de 1996.