27 de nov. 2019

Visita al Jutjat d'Inca


22-11-2019
Sortida: jutjat d’inca
Avui hem anat al jutjat d’Inca on hem vist moltes coses.
En entrar el primer que hem vist era una màquina alta que detecta metalls i devora hi ha una màquina que mostra el que hi ha.
Després hem entrat a una oficina on tenen tots els documents personals.
En sortit varem anar a una altre oficina on les persones anaven perquè el digueren a quin jutjat havien d’anar, en aquella oficina es fa feina els 365 dies de l’any.
Varem sortir i varem pujar al pis de dalt on varem fer un teatret amb la jutgessa.
Varem tornar a baixar i varem veure els calabossos, varem passar a la sala de devora. Quan varem ser allà, varem veure un vidre que duia a una altra sala, les dues sales consistien en que els policies duien 5 persones parescudes a una sala i l’acusant asenyalava qui era l’acusat. La jutgessa ens va explicar que el vidre només es veia des d’una part perquè si no l’acusat en veure l’acusant pegaria al vidre.
Ens ho varem passar molt bé.
 Jose

Avui dia 22 de novembre hem anat al jutjat d’Inca. Els nins de 6è hem començat a entrar els primers. Quan hem estat dedins el primer que hem vist han estat unes escales, a un costat un control de seguretat que ha de passar la gent que ha de ser jutjada i els visitants, per si duu una pistola, ganivet ... Després hem vist una sala que és el registre civil, és on registren a les persones quan neixen. Hi has d’anar per avisar quan et cases quan tens un fill i quan et mors també ho apunten. El decanat es qui te diu a quina hora i on has d’anar quan has de esser jutjat. La forencia és on examinen el teu cos quan has mort per saber si has mort de mort natural o per alguna altre raó. El calabós és on deixen tancada la gent que ha estat dolenta i ha de ser jutjada. Després ens han deixat entrar dins la sala del tribunal i hem fet una simulació d’un judici que ens ha agradat molt.
Magdalena